Toinen Pääoma –seminaari

pääoma2Helsingin yliopistolla viime vuoden lopulla järjestetylle, suuren suosion saaneelle Pääoma-seminaarille on tulossa jatkoa.

Lauantaina 11.lokakuuta järjestetään Tampereen yliopistolla Toinen Pääoma -seminaari. Seminaari järjestetään päätalon luentosalissa D11 ja se alkaa klo 11.00.

Seminaarin avaa toimittaja Hannu Taanila. Muita alustajia ovat Tampereen yliopiston vararehtori, sosiologian professori Harri Melin (Mitä tapahtuu eriarvoisuudelle?), sosiaalityön professori Leena Eräsaari (Julkisten palvelujen markkinoistaminen yksityistämisen edellytyksenä), professori Jari Heinonen (Tutkimus osana muutoksen tekijöitä), yhteiskuntatieteen tohtori Juha Koivisto (Pääoman lukemisesta), valtio-opin yliopistonlehtori Mikko Lahtinen (Pääoma ei ole taloustiedettä), väitöskirjaopiskelija Paula Rauhala (Pääoman 2.osan käsikirjoitukset ja MEGA) ja vapaa toimittaja Antti Ronkainen (Keskuspankit ja Marxin rahateoria).

Seminaarin järjestävät Karl Marx –seura, Marxilaisen yhteiskuntatieteen seura ja Demokraattisen sivistysliiton opintokeskus. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

Ensimmäinen Pääoma-seminaari järjestettiin Karl Marxin Pääoman I osan uuden suomenkielisen laitoksen ilmestymisen merkeissä ja seminaariaineisto on julkaistu Tiedonantaja-lehden (45/2013) Teoria & politiikka –liitteessä. Aineistoa löytyy myös Demokraattisen sivistysliiton sivuilta (1 ja 2).

Pääoman II osa ilmestyi toukokuussa TA-Tieto Oy:n julkaisemana ja tulossa on myös III osa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *