Onko kapitalismilla tulevaisuutta?

Onko_kapitalismilla_tulevaisuuttaKaisa Sivenius alustaa keskiviikkona 7.10.2015 klo 19 alkaen Tampereella ravintola Tillikan alakerrassa, ns. Kellaritillikassa (Hämeenkatu 14). Sivenius on suomentanut Vastapainon ja Gaudeamuksen julkaiseman kirjan Onko kapitalismilla tulevaisuutta?

Kirjan ovat kirjoittaneet aikamme merkittävimmät sosiologit. Useamman kirjoittajan mielestä on enää ajan kysymys milloin kapitalismi luhistuu, mutta romahduksen seuraukset ovat sen sijaan avoimia. Ihmisten toiminnalla on kuitenkin vaikutusta historian kulkuun ja siihen voidaan puuttua.

Immanuel Wallerstein, Randall Collins, Michael­ Mann, Georgi Derluguian ja Craig Calhoun ovat kirjan kirjoittanut viisikko. Heistä nykyinen talouskriisi on vasta alkusoittoa tulevalle muutokselle. Wallersteinin mukaan kapitalistinen maailmanjärjestelmä on saavuttamassa rajansa ja Collinsin mielestä keskiluokka on ajautumassa rakenteelliseen työttömyyteen. Calhoun näkee kapitalismilla vielä mahdollisuuksia ja Mann uskoo ainakin markkinatalouden säilymiseen. Derluguian tarkastelee sen sijaan kommunismin luhistumista ja kiinalaista kapitalismia.

Kaisa Sivenius on helsinkiläinen kieltenopettaja ja kääntäjä. Hän on suomentanut muun muassa Michel Foucault’n Seksuaalisuuden historia sekä Jean-Luc Nancyn Heideggerin ”alkuperäinen etiikka” –teokset.

Tilaisuuden järjestää MYTS. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *