Ohjaajavierailu Tampereella 2.12.: Toveri, missä olet nyt?

Dokumenttielokuva, 112 min
Ohjaus: Kirsi Marie Liimatainen
Ohjaajavierailu Tampereella 2.12. 2017 / klo 16:00 / Arthouse Cinema Niagara – LIPUT 6/8€

Kirsi Marie Liimataisen palkittu elokuva “Toveri, missä olet nyt” näytetään Niagarassa klo 16. Keskustelutilaisuus yhdessä Pirkanmaan vasemmiston väen ja ohjaajan kanssa järjestetään näytöksen jälkeen Pirkanmaan vasemmiston toimistolla Ylävitosessa (Näsilinnankatu 22 A 5 krs.) noin klo 18.30.

Vuonna 1988 20-vuotias Kirsi Marie Liimatainen lähtee Itä-Berliiniin. Tampereella hän on kuulunut talonvaltaajiin, nyt suuntana on DDR:n kansainvälinen nuorisokorkeakoulu ”Wilhelm Pieck”. Oppiaineena on Marxismi – Leninismi. Koulun oppilaat tulevat ympäri maailmaa, yhteensä yli 80 maasta – rautaesiripun molemmin puolin. Osa saapuu maahan laillisesti, toiset peitenimen turvin. He ovat vapaustaistelijoita, puolueaktivisteja ja opiskelijaliikkeen edustajia. Nuoria ihmisiä, joita yhdistää toivo paremmasta maailmasta. Kampuksella eletään kansainvälisen solidaarisuuden hengessä, mutta reaalisosialismi näyttää kolikon toisen puolen: teoria ja käytäntö eivät kohtaa. Kesällä 1989 kurssi päättyy – samana syksynä Berliinin muuri murtuu.

24 vuotta myöhemmin, Kirsi Marie Liimatainen matkustaa Saksaan, Boliviaan, Chileen, Libanoniin ja Etelä-Afrikkaan. Vain muutaman valokuvan ja tiedossaan olevan koodinimen turvin, Kirsi Marie koettaa selvittää mitä entisille opiskelutovereille ja vapautustaistelijoille tapahtui. Mitä yhteisestä päämäärästä kaikkien kansojen vapauttamisesta jäi jäljelle? Onko tämän päivän globalisoituneessa maailmassa vielä unelmia, joiden puolesta kannattaa taistella?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *