Marx ja talouskriisin teoriat

Aika: 26.8.2011, klo: 18:00-20:00.
Paikka: Työväenliikkeen kirjasto / Sörnäisten rantatie 25 A 1 / Helsinki, Finland

Professori Vesa Oittinen, YTT Juha Koivisto sekä YTK Antti Ronkainen keskustelevat Marxin tuotannon ja marxilaisen kriisiteorian ajankohtaisuudesta Vastapainon 2011 julkaisemien “MEGA-Marx – johdatus uuteen Marxiin“, sekä “Kurssi kohti konkurssia – Talouskriisin syyt ja seuraukset” pohjalta.

Tilaisuuden järjestävät Suomen Karl Marx -seura sekä Työväenliikkeen kirjasto.

Vapaa pääsy & kahvitarjoilu. Tervetuloa keskustelemaan!

Tapahtuman facebook-sivu.

***

Juha Koivisto & Vesa Oittinen (toim.): MEGA-Marx. Johdatus uuteen Marxiin. Vastapaino: Tampere 2011.

Tilaus tästä.

Mega-Marx tutustuttaa lukijansa Marxin ja Engelsin koottujen teosten kriittiseen kokonaislaitokseen (MEGA:an), jossa on julkaistu tuhansien sivujen verran aiemmin tuntemattomia Marxin käsikirjoituksia, jotka monin tavoin tarkentavat ja syventävät kuvaa hänestä teoreetikkona. Kansainvälisenä yhteistyönä julkaistu MEGA-projekti antaa mahdollisuuden tutustua Marxin ”luovaan laboratorioon” aivan toisella tavalla kuin aiemmin. Vasta nyt ovat esimerkiksi Pääoman kaikki esityöt ja eri luonnokset tutkimuksen saatavilla, ja monet aiemmat Marxin teoriaa koskevat kiistakysymykset pystytään nyt ratkaisemaan aiempaa yksiselitteisemmin.

Kallinen Yrjö, Koivisto Juha, Lahikainen Lauri, Ronkainen Antti (toim.): Kurssi kohti konkurssia. Talouskriisin syyt ja seuraukset. Vastapaino: Tampere 2011.

Ennakkotilaus tästä.

Kirjassa kansainvälisesti tunnetut tutkijat selvittävät seikkaperäisesti finanssikriisinä alkaneen globaalin talouskriisin taustoja ja kehityskulkua. Kirjoittajat käyvät myös keskustelua kapitalismin historiallisista vaiheista ja tulevaisuudennäkymistä. Minkälaisia mahdollisuuksia kriisi avaa eri poliittisille ryhmille? Onko uusliberalismin aikakausi ohi, olemmeko siirtymässä kriisin myötä takaisin keynesiläisyyteen vai onko tilalle tulossa jotain aivan uutta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *